Over het boek

Hét voetbalboek over Engels voetbal van dit moment!

De jonge auteur Paul Baaijens (1989) maakt zijn debuut bij de Arbeiderspers. Door te schrijven over zijn avonturen met Londense voetbalsupporters overtuigt hij de Nederlandse lezer om de prachtige Engelse voetbalcultuur zelf te gaan beleven. Het boek is te koop (19,99 €) in alle boekhandels en online.

In Matchday! gaat Baaijens op zoek naar het ware Engelse voetbal. In voetbalmetropool Londen, met zijn veertien profclubs, komt hij volledig aan zijn trekken. Hij schrijft over zijn belevenissen bij de wedstrijden en over zijn bijzondere ontmoetingen met supporters van die clubs. In zijn verhalen vertelt hij over bier en oorlog bij Leyton Orient, een speciale vriendschap bij Queens Park Rangers, cocaïne en commercie bij Chelsea, misère bij Millwall en zijn speciale liefde voor Charlton Athletic. Voor Engelse voetbalsupporters is voetbal een way of life. Baaijens voelt hartstochtelijk met hen mee. Na het lezen van dit boek zul je begrijpen waarom.

Paul Baaijens schrijft met liefde. Dat lees je terug op elke pagina.

Sjoerd Mossou, voetbaljournalist AD en Engelandkenner 

mr-davies-759x500 

*Dit is Mr. Davies. Ik ontmoette hem op 4 november 2016 in de pub bij Brentford. Mr. Davies is 97 jaar oud en komt al sinds 1936 bij de club en de pub. Dit soort ontmoetingen maken een Engelse matchday onvergetelijk.*